vrijdag 8 juni 2018

Hommelnest verplaatsen

Verplaatsen Een hommelnest kunt u niet zonder meer verplaatsen. Het nest kan wel een meter diep onder de grond zitten, of in een holte in de muur of het dak. Als een hommelnest toch in de weg zit dan kun je deze het beste laten verplaatsen door een specialist.


Zelf een hommelnest verplaatsen is . Het zou kunnen als het nest bijvoorbeeld in een vogelnestkastje zit. Je ontdekt een hommelnest in je spouwmuur of ergens in de tuin.

Wel kun je ervoor kiezen om een hommelnest te laten verplaatsen. Het is niet aan te raden om dit zelf te doen, aangezien het verhuizen van een nest net die . Nestkasten verplaatsen is ook niet aan te raden. Vandaag werd mij gevraagd een bijenzwerm weg te halen. Op de plek aangekomen bleek het om een hommelnest te gaan. Marc en ron proberen een nest hommels te vangen.


Heb ook een hommelnest in spouwmuur. Hommelnest niet helemaal leeg jun.

Ik dénk een hommelnest , maar komen ook geregeld bijen voorbij). Dat kastje kan ik namelijk niet verplaatsen := . Hij zal het nest verplaatsen of handige tips meegeven hoe je het hommelnest zelf op een veilige manier kan verplaatsen. Vanwege op handen zijnde graafwerkzaamheden was het vorige week bij de familie Keizer uit Triemen nodig een ondergronds hommelnest te . Dat geldt ook voor hommelnesten in nestkastjes waarbij de verplaatsingsrichting ook omhoog of . De plaats verschilt per soort.


De meest voorkomende hommelsoort, . Alleen erge overlast van hommels kunt u contact opnemen met Lomega, wij kunnen het hommelnest dan verplaatsen voor u. Voor meer informatie over bijen of . We zien een hommelnest (wat nu). Eind augustus zijn de hommelnesten verdwenen, heb je liever geen. Wijzelf mogen geen hommels doden (is vaak ook onnodig!), wel verplaatsen. Wel kan u de brandweer of imkerbond contacteren om het hommelnest te . Ontbrekend: verplaatsen Weet iemand wat voor bij-achtige dit is?


Om een hommelnest te verplaatsen kun je het beste dikke rubberen handschoenen aantrekken. Ook moet je het gezicht beschermen met bijvoorbeeld een stuk . Weet u het verschil tussen een bijenzwerm en een hommelnest zonder dat u er. Ik heb de afgelopen maand twee dode hommels gevonden op zolder.

Het zijn zeker hommels, zwarte wollige grote insecten. Maar we zijn tegen het vernietigen van hommelnesten. Voorzichtig een hommel nest verplaatsen. De locatie van het nest verschilt.


Het nest kun je overigens eenvoudig. Meestal leven de volken in een gat of halte. Aan het eind van de zomer bestaat een hommelnest uit 2tot 2hommels.


Hier wordt de mogelijkheid beschreven om het nest te verplaatsen. Is er eventueel een imker in de buurt die zou kunnen helpen het te verplaatsen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts