dinsdag 19 juni 2018

Hoesten met slijm

Hoesten is in feite een fantastisch opruimsysteem van de luchtwegen. Normaal gesproken verwijderen talloze trilhaartjes in de bovenste luchtwegen slijm en . Heeft u een verkoudheid of griep achter de rug, maar blijft u hoesten ? Had u eerst last van een droge hoest en hoest u nu ook slijm op? Hoesten kan erg vervelend zijn, vooral als de hoest vastzit door taai slijm. Hoe ontstaat taai slijm en wat kun je doen tegen hoesten ?

Je hebt last van vastzittend slijm. Kenmerken zijn een brok in je keel en de neiging om slijm op te hoesten zonder dat dit los komt. Soms gaat het gepaard met . Alles doet zeer en dan dat vieze slijm dat je ophoest. Longontsteking gaat gepaard met veel hoesten , slijm opgeven, koorts, benauwdheid en . Ook keelontsteking en hoesten zijn typische winterkwaaltjes.


Na een aantal dagen komt het slijm los. Slijm ophoesten kent meerdere oorzaken. Het ophoesten van wit slijm kan komen door een allergie of verkoudheid.

Irritatie van de luchtwegen kan aanleiding geven tot hoesten. Deze irritatie kan ontstaan door allerlei prikkels zoals rook, stofdeeltjes, slijm , chemische stoffen en. Het duidt meestal op een abnormale situatie, zoals . Kan het zijn dat er vanuit haar neus slijm in haar keel en longen loopt? Hoesten beschermt de luchtwegen tegen lichaamsvreemd materiaal en te veel slijm.


Het is normaal om een of twee keer in een uur te hoesten. Hoest is een nuttige reflex om de luchtwegen schoon te houden. Sommige geneesmiddelen bestrijden niet de hoest zelf, maar vergemakkelijken het ophoesten van slijm. Ze maken het slijm vloeibaarder of zorgen ervoor dat . Vastzittende hoest gaat gepaard met kleverig taai slijm en wijst vaak op een luchtweginfectie of virus.


Je kent het vast: snotverkouden, . Tijdens het hoesten wordt lucht vanuit de longen met enorme kracht naar buiten gestoten. Daardoor wordt slijm of ander irriterend materiaal uit de luchtwegen . Bij slijmhoest komt er slijm mee met het hoesten. Vaak hoef je dan maar één of enkele malen achter elkaar te hoesten.


Dit in tegenstelling tot . Door het hoesten maakt uw lichaam uw luchtwegen schoon. Door de continue werking van de haartjes wordt vuil en slijm naar boven getransporteerd. Door te hoesten wordt het slijm versneld omhoog gebracht, waarna .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts