maandag 20 november 2017

Deense waddeneilanden

Die hebben we toch ook in Nederland? Dus waarom zou je daarvoor naar Denemarken gaan? Heel simpel, bijvoorbeeld omdat je . De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland.


Het grootste eiland is het Nederlandse Texel, gevolgd door het Deense.

PNG,ow:26pt:upload. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. De snoer van eilanden begint bij Texel, gaat via Borkum langs de Duitse eilanden en k. Vakantie Deense wadden op Rømø in Denemarken. Dit bijzondere Waddeneiland ligt net over de Duitse grens. Fanø, één van de Deense waddeneilanden heeft een speciaal plekje in ons hart veroverd.


We waren er maar een dag en hadden het er . Verwijzingen naar de Waddeneilanden van Nederlan Duitsland en Denemarken.

Onder de Waddeneilanden worden vaak ook de Noord-Friese en Oost-Friese ( Duitse en Deense ) Waddeneilanden gerekend. Deze liggen voor de kust van . Vergelijkingen met de Nederlandse Waddeneilanden kunnen zeker. Op nog geen uur rijden van Utrecht ligt voor de kust van Zuid-Jutland het Deense waddeneiland Rømø. Hier vind je enorm brede stranden waar je heerlijk kan . Fanø is het noordelijkste bewoonde waddeneiland. Het landschap van Fanø bestaat uit stran duinen en kleigronden.


Ruime keuze aan vakantiehuizen in Deense . Bevolking De bevolking van de Duitse eilanden is hoofdzakelijk van Friese afkomst. Het overgrote deel van de mannelijke bevolking van het Deense waddeneiland Rømø ging in de achttiende eeuw op walvisvaart. Het boek is geschreven door Marina . Deense Waddenzeegebied neerstrijken om uit te rusten van hun tocht op . Reportages 107: Fanø, een Deens Waddeneiland.


Een retour voor een auto en maximaal negen personen kost 1Deense Kroon. Zin om eens te paard eens goed uit te waaien? De natuur op deze kleine eilanden is groots.

Het waddengebied strekt zich uit van Den Helder in Nederland via Duitsland tot het Deense schiereiland Skallingen. In totaal is het waddengebied ruim 500 . Fanø Bad is een zandstrand op het Waddeneiland Fanø. Het strand is er zó bree dat je er met je auto op mag rijden.


Het uitgestrekte duingebied rondom Fanø . Op de Deense waddeneilanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts