dinsdag 21 november 2017

Beste olie om te wokken

Misschien heb je ze weleens . Daarom gebruiken we olie , maar niet zomaar gelijk welke olie. De volgende olieën zijn geschikt om te wokken. Is verzadigd vet echt slecht en onverzadigd vet goed?


Vooral: roerbakken, wokken , frituren, sauzen en vinaigrettes.

En wok olie heb ik nog nooit gezien in Thailand. Ze doet bij de olie wel wat knoflook en andere kruiden om het geheel lekker te maken. Olijfolie, sesamolie, zonnebloemolie, kokosolie , er zijn heel veel verschillende oliën. Sommige soorten zijn het meest geschikt om mee te bakken en andere oliën zijn gezonder in salade dressings. Welke olie is nou het beste.


Het gezondste vet om mee te koken. Dit alles zorgt ervoor dat de beste keuze qua olie of vet compleet verandert. Ga je frituren of wokken ?

Hoog tijd om de verschillen op een rij te zetten. Bak, braa wok of frituur bij voorkeur in gewone (goedkope) olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of maïsolie. Zonnebloemolie is niet zo geschikt om te verhitten zelfs niet om te bakken. Druivenpitolie, arachideolie en koolzaadolie hebben een hoog rookpunt en zijn dus perfect geschikt om te wokken , grillen, bakken of braden. Kokosolie bevat veel gezonde vetten.


De wok waar wij meestal mee koken heeft een lange (houten) steel en is van Chinese. Frituren doe je in een bodem hete olie , om te stomen gebruik je een . Maar welke olie gebruik je nu precies wanneer én waarvoor? Je kan ze zowel gebruiken om te bakken of te frituren als voor koude bereidingen. In het verleden werd ons altijd aangeraden dat . Om er een paar te noemen: olijfolie, kokosolie , arachideolie, zonnebloemolie en walnotenolie.


Het beste voor je gezondheid is variëren in soorten gezonde olie. Je kunt er in bakken en wokken of het voor een dressing gebruiken. Leuk, maar hoe kies je dan de beste olie voor jouw gerecht?


Dat maakt deze olie ideaal om te wokken of te frituren, al mag je ze maximum tot 1°C verhitten. Sinds jaar en dag zijn er tal van mogelijkheden om voedsel te bereiden.

Omdat je het gerecht maar kort verhit en geen vocht toevoegt blijven er meer vitamines in je eten. Eén eetlepel ( wok ) olie is genoeg om mee te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts