dinsdag 22 september 2015

Terugliggende voeg

De voegen moeten zodanig worden uitgevoerd dat ze zich aanpassen aan de. De voeg wordt gedeeltelijk terugliggend aangebracht onder een naar buiten . Let op: De geknipte voeg is te zien als een gesneden voeg die buiten . Voegen van metselwerk is niet alleen maar het aanbrengen van metselspecie tussen twee stenen. Met voegen kunt u tegenwoordig dankzij de .

Na een eerste doorharding de voegen glad afwerken. Foto 2: woningen te Hoogkerk: De voegen zijn hier afgewerkt. Er zijn verschillende platvol voegen , elk geven ze een andere uitstraling aan uw gevel. Gladde, geborstelde of terugliggende platvolle voegen , we helpen u . Platvol geborstelde of gekamde voegen hebben een ruwe afwerking.


De terugliggende voeg is een doorgestreken voeg die ongeveer tot mm achter het . De voegen nemen tot procent van de totale muuroppervlakte in. Deze volledig terugliggend aangebrachte voeg benadrukt het horizontale lijnenspel.

Voegwerk kan een hele precieze klus zijn. De prijzen zijn afhankelijk van het soort voeg. De ene voeg vereist meer werk dan de ander. Ook wel iets terughoudende voeg genoemd.


Deze voeg lijkt erg op de platvolvoeg, echter hier is (zoals de naam al zegt) het voegwerk iets . Dé specialist als het gaat om voegen. De schaduwvoeg wordt gedeeltelijk terugliggend aangebracht waardoor een . Een voeg is de naad of overgang tussen twee verschillende of gelijke materialen bijvoorbeeld bakstenen, tegels en planken. Bij metselwerk onderscheidt men . Uiteraard hebben we daarbij de voor- keur voor . Architect Van de Moesdijk over die keuze: “In bet bestek hebben we een doorstrijkmortel voorgeschreven, met een mm terugliggende voeg. Ontdek alle typen voegen en de voor- en nadelen.


Teruggehouden voeg , Nog wat verder terugliggend van voorzijde, € - € 12. Veroudering : door verouderen gaat de kwaliteit van voegen achteruit. Indien er vochtdoorslag e. Terugliggende voeg , Platvol voeg, Snij voeg, Knip voeg .

De voeg is het zichtbare deel van de mortel (de verharde specie) tussen. Doorstrijken is een techniek van metselen en voegen inéén die. Sterkere voeg door groef in de plaat.


Alle soorten voegwerk zijn mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts