vrijdag 28 juli 2017

Kleine koeienrassen

De Dexter is een ras kleine runderen waarbij de volwassen koeien tussen de 2en 3kilogram wegen. Volwassen stieren wegen rond de 4kilogram. Een groot aantal daarvan wordt met uitsterven bedreigd.


Corrie is een kleine krachtpatser. De meter grote MRIJ-koe is volgens haar eigenaar nog nooit ziek of kreupel geweest en wordt bovendien elk jaar .

Zo groot zijn de vier koeien van Willy Kempen aan het Zuid-einde in Aarlanderveen namelijk niet. Het betreft hier de kleinste koeiensoort van . Vind je koeien ook schattig? Nou, déze versie ga je gegarandeerd geweldig vinden. Enkele kleine populaties Dahomey, in de oorspronkelijke streken bekend.


Brandrode runderen zijn kleine sobere koeien met dubbeldoeleigenschappen. In natuurgebieden worden ze gehouden – als zoogkoeien .

Wereldwijd bestaan er vele honderden koeienrassen en. Er lopen tegenwoordig tientallen verschillende koeienrassen rond in Nederland. Lichtbruin tot reekleurig en klein. Verslaggever Jurre van den Berg bezocht een boer in Drenthe die met zijn blaarkoppen in zijn maag zit. Bekijk in deze special de zeldzame koeien die de dupe . De adel vond het mooie, kleine koeien die leuk waren om hun landgoed door te begrazen.


Zij werden gebruikt voor het vlees maar voornamelijk als de luxe . Dit Ierse ras van kleine koeien houden we op kleine schaal bij onze boerderijwinkel Landwinkel de verse kers en in . Oude koeienrassen op de reservebank. Stilstaand beeld van Dexter mini- koeien. Dexter is een rustige koe, zeer zelfredzaam en met een prachtige ruige vacht op een klein stoer lijf. Bij runderen hebben zowel stieren als koeien horens.


Het argument hiervoor is dat bij stress en in een te kleine ruimte koeien elkaar kunnen verwonden. Het Galloway-rund komt uit Schotland. Schotse hooglander, maar dan in een kleine uitvoering.


Lakenvelders zijn kleine koeien , die relatief weinig melk geven.

Commercieel zijn ze dus niet erg aantrekkelijk. We willen het ras behouden . Onze koeien zijn van het ras Jersey. Een mooie bruine koe, met grote, even bruine ogen.


Het is een kleine koe die extra geschikt is voor de biologische.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts