maandag 17 april 2017

Regelen samenwonen

Deze checklist helpt bij het regelen van je geldzaken als je gaat samenwonen. Bespreek jullie geldzaken en zet ze op een rij. Jij en je partner gaan samenwonen ! Buiten gezellig, leuk en misschien spannend is dit bij uitstek het moment om een aantal financiële zaken . Samenwonen is fijn en geeft allerlei voordelen.


Maar je moet ook een aantal zaken goed regelen.

Een overzicht van de aandachtspunten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te samenwonen. Samen verder door te gaan samenwonen. Dat kan van de ene op de andere dag , zonder iets officieel te regelen. Let op: de wet heeft voor samenwoners niets . Als u gaat samenwonen is er wettelijk gezien niets geregeld.


Wel kunt u zelf afspraken vastleggen in een samenlevingscontract. Jullie gaan de stap zetten en samenwonen : gefeliciteerd! Neem de tijd om dit uit te zoeken en te regelen.

Met mijn jaar heb ik inmiddels meer vrienden die wél samenwonen (en getrouwd zijn) dan die het rijk alleen thuis hebben. Zo zijn er een aantal zaken die je goed met elkaar moet regelen , zodat je er later geen ruzie om kunt krijgen. Als je gaat samenwonen zijn er, naast alle leuke dingen, een aantal praktische zaken die je niet mag vergeten. Welke dat zijn, dat lees je hier!


Een nieuwe bank, een leuk behangetje en een prachtige vloer. Wanneer je gaat samenwonen zijn een aantal dingen zeer belangrijk om te regelen. Wil je een gemeenschappelijke . Bij grote veranderingen in je leven, zoals samenwonen , is het verstandig om je financiële situatie eens goed te bekijken. Het voelt misschien prettig dat je partner alles regelt , maar wat gebeurt er als jullie plotseling uit elkaar gaan?


Of je nu een stap verder gaat in je relatie met je (betere) wederhelft of dat je gaat samenwonen met vrienden om een . De wet regelt van alles voor mensen die gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Dat betekent ook (een deel van) jullie geldzaken samen regelen. Hoe verdelen jullie de inkomsten en uitgaven? Wel of geen gezamenlijke rekening? En hoe zit het met verzekeringen?


Met deze tips kunnen jullie samenwonen financieel regelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts