maandag 13 juli 2015

Rekenen tot 5 werkbladen

Met deze werkbladen oefen je het optellen en aftrekken tot 5. Er zijn drie verschillende oefenblaadjes: optellen tot , aftrekken tot , optellen en . Brug (min), Van verschillende tussenstappen komen tot onmiddellijke uitkomst (in gradatie). Het optellen en aftrekken tot vormt de basis voor het rekenwerk tot 100. Het is dus belangrijk dat kinderen deze sommen goed en vlot beheersen.


Dit werkblad bevat oefeningen om het optellen tot te oefenen.

Op dit werkblad gaat het om het leren rekenen met overschrijding van de tientallen. Erbij- en erafsommen tot 1- werkblad 5. Veel reken werkbladen om rekenen te leren en te oefenen, die je zelf uit kunt printen. Ze oefenen het tellen tot en het schrijven van de cijfers.


En daarna sommen die over het tiental . In ieder leerjaar, vanaf groep is goed kunnen hoofdrekenen van belang. In groep wordt gewerkt aan het automatiseren van sommen tot 20. SPLITSEN TOT AUTOMATISEREN.


Wiskunde: Meten en metend rekenen (geld).

Tot vijf aanvullen (naar het idee van Tamara). Tot zeven aanvullen (van Tamara). Tot negen aanvullen (naar het idee van Tamara). Grootste of kleinste getal. Bewerkingen tot 2 heeeel veel erbij en eraf sommen!


Gratis rekenen en wiskunde oefenen op elk niveau. Uitleg, werkbladen met uitgewerkte antwoordbladen, oefeningen. Losse werkbladen over het splitsen van het getal 10. Hier kan je alle tafels oefenen werkbladen vinden. Zo zijn er de werkbladen tafels groep en groep die je hier kan printen.


Tafels oefenen groep doe je hier op Tafeldiploma. Oefen de tafels op een rij, door elkaar en rustig op papier via een van de tafels oefenen werkbladen. Maak hier in enkele klikken een werkblad.


Werkbladen met redactiesommen. Op de sportdag worden alle kinderen van de Prinses-Ireneschool in . Dit kan door alle cijfers (bijv. tot 20) op een blad te schrijven en deze allemaal in. Ook werkbladen met stipsommen, tafels en cijfersommen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts