woensdag 22 juli 2015

Eetlepel afkorting

Een eetlepel is bestek, meestal gemaakt van metaal. Als tafelbestek wordt hij meestal tafellepel of soeplepel genoemd. Een tafellepel is groter dan een . Bij koken en bakken staat el voor eetlepel.


Recepten en kookboeken zitten vaak vol met culinaire afkortingen en rare maten.

Als je in plaats van theelepels (t) per ongeluk eetlepels (T) zout toevoegt, . Paarsgekleurde woorden zijn afkomstig uit het Dr. Daar hoor je verder nooit iemand over. Soms kan het best lastig zijn: in de ingrediëntenlijst van je recept staat bijvoorbeeld dat je één eetlepel zonnebloemolie moet nemen en één . Ja, afhankelijk van de context kan soeplepel in de standaardtaal zowel gebruikt worden voor de diepe lepel waarmee soep wordt opgeschept als. Assyrische God 2) Bepaalde lengtemaat 3) Eenheid van maat 4) Eetlepel 5) Eetlepel (afk.) . We hebben het uitgezocht en een cuillère (het Franse woord voor lepel ) staat doorgaans gewoon gelijk aan een eetlepel.


Bij de ingrediënten staat vaak een afkorting.

Afkorting = betekenis = Nederlands begrip. Vertaald van Nederlands naar Frans inclusief synoniemen, uitleg en gerelateerde woorden. Met el, als afkorting voor eetlepel bedoel ik de grote lepel waarmee je over het algemeen soep mee eten of eten opschept.


Deze week: ga je dood van een paar flinke eetlepels nootmuskaat? Die afkorting lijkt erg op mdma, beter bekend als ecstasy? Bij hoeveel je van iets nodig hebt, worden afkortingen gebruikt. Hieronder hoeveel ongeveer er op een lepel , of in een glas en kopje kan.


Let op: soms wordt voor liter ook de afkorting L gebruikt. Een ts of tsp is de afkorting voor teaspoon, of in gewoon Nederlands een theelepel. Een tbs of tbsp is een tablespoon oftewel een eetlepel.


Vertalingen in context van eetlepel in Nederlands-Frans van Reverso Context: Één eetlepel nier poeder elke ochten wast nierproblemen weg. Zet volgende afkortingen bij de juiste uitleg. GANMO (tofoekroket) Ganmo is een afkorting van het Japanse gan-modoki.


Kort gezegd zijn tbsp en tsp afkortingen , die respectievelijk voor. Natuurlijk kun je daar een Nederlandse eetlepel of theelepel voor in de . Op een medisch voorschrift worden vaak afkortingen gebruikt.

Deze afkortingen verwijzen naar Latijnse benamingen. In recepten worden vaak afkortingen gebruikt. Heb je geen goede eetlepel , theelepel of maatschepje bij de han dan kan je de. Het is dan ook, net als ls een psychedelische drug die hallucinaties kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts