woensdag 11 maart 2015

Kruidnoot

Kruidnoten of kruidennoten, zijn krokante halfronde brosse koekjes met speculaaskruiden die vaak worden gegeten voor en tijdens het sinterklaasfeest. Maar wat ligt daar eigenlijk precies. Iets originelers serveren dan alleen die kale pepernoten komende pakjesavond? Neeheee, dat zijn kruidnoten ! Elk jaar is het weer onderwerp van gesprek: de verwarring over de twee decemberlekkernijen, waarvan de namen vaak door .

Zeef boven een kom het bakmeel en maak een kuiltje in het midden. Sinterklaas wordt geconsumeerd Bron: Woordenboek. Voeg in het kuiltje de suiker, boter, speculaaskruiden, zout en melk toe en verkruimel die . Veel mensen denken dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn, maar dit is allesbehalve waar.


Sterker nog: ze zijn juist hartstikke makkelijk . In het woordenboek staat dat de kruidnoot een synoniem is voor pepernoot, maar niets is minder waar. Voor eens en voor altijd: dit is het .

Geniet van deze knapperige, brosse kruidnoten. De Kruidvat Kruidnoten zijn lekker snoepgoed om mee te strooien. We zitten middenin een hittegolf, maar ondertussen liggen de eerste kruidnoten alweer in de schappen.


Noem je het bekende strooigoed nu pepernoten of kruidnoten ? Of is daar een verschil tussen? En zitten in kruidnoten dan meer kruiden dan in pepernoten? Een kruidnoot is een industrieel product, een har bros minikoekje dat wat . Ook dit jaar komt in veel gesprekken de vraag naar boven: wat is nu het verschil tussen een kruidnoot en een pepernoot? Ik raakte laatst verzeild in een discussie over het verschil tussen pepernoten en kruidnoten.


Want het is schijnbaar not done om kruidnoten. Het verschil tussen de pepernoot en de kruidnoot. In de kruidnoot zit dus peper, terwijl dit bij de pepernoot niet het geval is. Niet gek dus, dat ze verward worden.


Verder is de lekkernij rond van . Ik heb het gevoel dat ik enkel peper, zout, kruidnoot , kippe en satékruiden, look gebruik… Zou eens graag afwisselen in mijn kruiden.

Zwarte pieten strooien de kruidnoten in het rond samen met kleine . Wat is nu eigenlijk het verschil tussen kruidnoten en pepernoten? Ik leg het uit op basis van de verschillende kenmerken van deze lekkernijen. Piet strooit er rijkelijk mee ron maar zijn kruidnoten wel zo gezond? Een handje bevat al snel calorieën.


Het heerlijk avondje is gekomen. Cadeaus, spelletjes, gedichten en… kruidnoten. De perfecte, knapperige zoetigheid. Ze zien er nogal misleidend uit: de kruidnoot (die soms ook wel foutief pepernoot wordt genoemd) ziet eruit als een hardgebakken bruine steen.


De kruidnoten liggen weer in de winkel! En naast dat dit lekker smullen betekent, maak je nu ook nog eens kans bij aankoop van een Bolletje Kruidnoot product . Met dit recept bak je zelf heel makkelijk kruidnoten. Het woord kruidnoot staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Ingrediënten :TARWEBLOEM, suiker, plantaardige oliën (palm, raapzaad), glucose-fructosestroop, specerijen, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts