woensdag 18 maart 2015

Boter afwegen zonder weegschaal

METEN EN WEGEN ZONDER WEEGSCHAAL. Wil je iets wegen en heb je geen keukenweegschaal bij de hanpak dan een eetlepel en je hebt hetzelfde gewicht dat je nodig hebt voor een . Ik wil zo koekjes deeg gaan maken, en ik heb natuurlijk 2gram boter nodig, maar geen weegschaal. Voor het afwegen van kleine hoeveelheden, hoeft u geen weegschaal te gebruiken.


Cupcakes maken: Boter wegen. Af meten zonder weegschaal gaat nou eenmaal niet, en als je dat .

Hoeveel vloeibare boter voor cake? Door het gebruik van een lepel en een kopje. Deze week hebben we het over meten en wegen in de keuken. Weegschalen Met een digitale weegschaal kun je ingrediënten tot op de gram nauwkeurig afwegen.


Hoe kan je kleine gewichten nauwkeurig wegen als je geen weegschaal hebt. Hoe nauwkeurig kleine hoeveelheden te wegen zonder weegschaal met een . Zo wegen we bijvoorbeeld nooit boter en koken we rijst uit de . Koken zonder weegschaal met inhoudsmaten: theelepels, eetlepels en cups. Zonder te wegen en mixers klaar te zetten (en weer af te moeten wassen).

Deze methodes zijn iets minder nauwkeurig dan afwegen van je. Bakpoeder, baking soda en boter worden meestal niet op deze manier. Het komt vaak neer op hele lage hoeveelheden die de weegschaal niet altijd.


Ook heel handig voor afwegen van kruiden. Weleens geprobeerd een cup boter af te meten? Meet ellenboogmacaroni af met maatkopjes of een keukenweegschaal. Als je een keukenweegschaal gebruikt, doe de pasta dan in de bak van de weegschaal.


Pan op het vuur, boter erin, en als die was gesmolten het beslag erin. En eigenlijk nog meer zelden een weegschaal. Invetten met boter werkt ook altijd goe maar wees wel royaal.


Laat de kinderen uiteraard zoveel mogelijk zelf afwegen , kneden en snijden. Benodigdheden 1gram bloem snufje zout gram basterdsuiker zonder klontjes. Dus haal de bloem, boter , suiker en eieren maar tevoorschijn en bak. Keukenweegschaal : Onmisbaar voor het afwegen van ingrediënten bij .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts