maandag 13 maart 2017

Vlaams stoofvlees

Probeer dit Belgische gerecht nu zelf! Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Serveer de frieten met het stoofvlees. Anders, Hoofdgerecht, personen, Hollands.


Jeroen De Pauw legt je stap voor stap uit.

Hét Belgische bier- en foodgerecht bij uitstek! Gestoofd in bier en begeleid door een bijpassend bier. Van het Belgische merk Ferleon ontving ik een prachtige braadpan om te testen! Verhit een flinke klont boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht - best in porties, zodat het vlees bakt en niet kookt.


Nodig voor personen: 4gram sukadelappen flesje bier (pils) grote ui gram . Deze winter heb ik mijn slowcooker heel vaak gebruikt. Een stoofpot is makkelijk om te maken, je hebt er geen .

Een klassiek gerecht in België dat gegeten wordt met frieten. Op zoek naar het lekkerste vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd recept? Smelt eerlepels Solo in een diepe pan en bak er het stoofvlees op hoog vuur . VLAAMS STOOFVLEES is met een selecte groep foodprofessionals samengesteld. Vind nu de grossier in de buurt die dit product kan leveren!


Uren gestoofd in donker bier, mosterd en appelstroop maakt dit vlees heerlijk zacht en met een volle zuurzoete smaak. Erbij geroosterde groenten, knapperige. Daarom dat stoofvlees ook verkozen werd door de kijkers als 100ste gerecht voor Dagelijkse. Dit is het meest verrukkelijke recept voor stoofvlees dat ik tot nu toe. Ik heb me laten vertellen dat een stoofpotje op vlaamse wijze wat zurig . Het lijkt op een manier op draadjesvlees, maar . Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom bruin.


Stoofvlees wordt op laag vuur lang gegaard is om het mals te maken. De uien en knoflook even kort meebakken en daarna de tijm, kruidnagel, laurier, . Traditioneel wordt dit gegeten . Was, schil en snijd de wortelen in stukjes van 2cm.

Verhit de boter in een grote gietijzeren of inox stoofpot, voeg olie, de ui en het vlees toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts