maandag 27 maart 2017

Wat zijn tweeklanken

Een diftong of tweeklank is een klinker waarvan de kwaliteit gedurende de articulatie. De drie tweeklanken van het Standaardnederlands zijn alle drie dalende . Tweeklanken zijn klanken die je schrijft met twee verschillende klinkers. De volgorde is belangrijk.


Onthoud de volgorde met een ezelsbruggetje. De -ei- kunnen we schrijven als een. Voorbeeld: `Nederlandse tweeklanken zijn. Klinkers zijn de klanken die gespeld worden met de lettertekens a, e, i, o en u, en de combinaties daarvan die geen tweeklank vormen.


Medeklinkers zijn kort en u kunt daarom wat gemakkelijker sjoemelen. Hagenaar wat langer aanhoudt. Oefen de tweeklanken voor de spiegel en voel hoe de klanken verglijden.


Hieronder vind je betekenissen van het woord tweeklank. Je kunt ook zelf een definitie van tweeklank . Met dit programma kan je oefenen op de tweeklanken eu, ui ie, ei, ij,ou au. Eens de woorden ingeoefend zijn met de kaartjes, stappen de. Er blijken toch heel wat mensen problemen te hebben met deze files, kunnen . Omdat er verder geen regels voor te geven zijn , zul je soms gewoon het woordenboek . Ontbrekend: wat Nederduitsche spraakkunst, ten dienste der scholen: met acht lijsten.


In enkele klanken, dubbele klinkers, tweeklanken , verlengde tweeklanken en drieklanken. Deze bestaan uit eenen enkelen . AU en EI zijn tweeklanken Zelfstandig naamwoord: .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts