dinsdag 24 oktober 2017

Maten en gewichten omrekenen

Maten en gewichten worden veelal (wereldwijd) volgens het metrieke stelsel gehanteerd. In Nederland gebruiken we SI -Internationale Stelsel . Engelse en amerikaanse maten en eenheden. De troy ounce is een gewichtsmaat voor edelmetalen.


Uit onderzoek blijkt dat het grootste euvel bij online kleding kopen is: je eigen maten kennen! Het omrekenen van gewichtmaten gaat op dezelfde manier als het omrekenen van lengtematen.

Kookhelden en bakprinsessen opgelet! Alles over maten en gewichten. Ook info over het vertalen hiervan vanuit een andere taal. Handig bij het vertalen van je recepten. Spring naar Gewicht omrekenen - lengtematen ) nog de centiliter en deciliter.


Je kunt dat je kind uitleggen. In de VS gebruikt men andere maten en gewichten dan bij ons. Afstanden worden bijvoorbeeld niet in . Met duidelijke symbolen worden .

Het gewicht van een voorwerp is de kracht die dat voorwerp op zijn ondergrond uitoefent. In geval van rust of beweging met een constante snelheid is het . In de Verenigde Staten worden namelijke, anders dan ons metrieke stelsel, andere . Amerikaanse maten en gewichten zorgen voor verwarrende situaties. Het gebeurd nog heel vaak dat de gebruikte maten in een recept niet aan worden gegeven in de. Terug naar rekenen groep 6. Lengte Gewicht Inhoud Oppervlakte.


Op deze pagina kunnen verschillende . Het Meertens Instituut beheert een speciale website met een databank waar men oude maten en gewichten kan opzoeken en omrekenen : De . In welke maten worden dingen gemeten? Tip: er bestaan handige maatbekers en maatlepels die het omrekenen al voor jou doen. Deze zijn meestal voor een paar euro in de kookwinkel te verkrijgen: . Mijn zoon is aan het worstelen met de maten en gewichten en hij vond dit plaatje hier . Omrekenen maten , gewichten , inhoud etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts