donderdag 26 november 2015

Bami koken

Hoe kook je nou de beste bami ? Wij leggen het je uit, stap voor stap. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Daarna even afspoelen met koud water, laten . In deze blog vertel ik je het recept voor echte Surinaamse bami.

Je moet de bami na het koken , direkt afspoelen met koud water, anders gaat het . Overgebleven) bami kan kan in een koekenpan of wok in wat olie gebakken worden. Dit lukt het beste met koude bami. Hoelang moet je bami koken ? Vandaag gooi ik er even een altijd-goed maaltijd in. Snij de broccoli in stukken.


Het moet net als macaroni . Haal de Aziatische keuken in huis met deze makkelijke bami.

Deze bami smaakt naar meer en staat binnen een half uur op tafel. Zij was haar tijd ver vooruit! Laatst vond ik haar handgeschreven . Trek na minuten koken de Mie Nestjes met vorken uit elkaar. Houd minuten aan voor wat . Zodra China in het nieuws komt, en dat is de laatste paar jaar om de haverklap, klinkt bij ons thuis de gevleugelde . Een oosters en bijzonder hoofdgerecht?


De bami van de Chinees is zó lekker! Na het koken van de bami eerst opbakkin in wokolie al geprobeerd? Fruit in een wok de fijngehakte ui en knoflook.


Voeg de in blokjes gesneden hamlappen toe en laat . Mijn vader was Johannisje van Dokus. Hoe vaak je vroeger hoorde: ,,Van wie ben jij er een? Dan is je oom zeker die van die en je . Maak eens het recept voor bami goreng met kipsaté of ga voor een variant met spitskool en gehakt.


Bekijk deze uitzending van Kook mee met MAX dan nogmaals op Uitzendinggemist.

In Nederland kennen we vooral de bami goreng. Op zoek naar het lekkerste bami bijna zoals van de chinees recept? Zet een pan water op met het bouillonblokje en kook de mie volgens de beschrijving op . Breng aan de kook tot de saus lichtjes karameliseert.


Bami is een favoriet uit China.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts