donderdag 10 augustus 2017

Woorden met eu en ui

Luisteren Gelijk of ongelijk? Bij de plaatjes passen woorden met oe, ui of eu. Schrijf de woorden bij de plaatjes. Je schrijft ook oe, ui en eu.


Druk op CONTROLEER om jouw antwoorden na te kijken. Leerlingen oefenen het correct lezen van woorden met eu , ui en uu aan de hand van contrastoefeningen en structuurrijtjes.

Na een tweetekenklank schrijf je geen dubbele . De opdracht is et inoefenen van de klank dit doen we door het activeren van de voorkennis door middel van een beeldbank filmpje over de eu. Woorden : (de tekst staat onderaan) . Uitleg spelling oe- ui - eu S. Sommige woorden beginnen met een g, andere met een h, vul de juiste letter in! Er is ook een coronale diftong ei, een coronaal-labiale diftong ui en een.


Eén klank heeft een nogal merkwaardige schrijfwijze: de eu. See more ideas about Games, Spelling and 21st century. Zo zijn er woordkaartjes met de eu , stempelbladen en schrijfopdrachten.

De schrijfwijze is dan eu (freule) of oeu (oeuvre). Is die ui -klank tegenwoordig nog acceptabel? Zeg het woord in je hoofd. Bedenk welke regel bij dat woord past. Waar ligt de klemtoon in deze woorden ? Dit is een herhalingstaak.


Nederlandse letters en klanken. Afbeeldingsresultaat voor woorden met eu en ui. Find this Pin and more on Dutch by Eduardo Moreira.


Op deze kaart staan 1dialectwoorden voor ` Ui `. Zoom in of verschuif de map om ze beter te zien. Klik op een woord om de naam van het dialect te zien. Articuleer duidelijk maar niet overdreven. Spreek de woorden voor de spiegel uit. Oefen niet te lang achter elkaar: min.


Maak de woorden af met: eu - ui - ou - oe - ij - ie - ij. DICTEEWOORDEN BLOK groep 4. K 1: klankwoorden mkm,mmkm.

Veel woorden zijn klankwoorden. Ik hoor maar één klankgroep in de volgende woorden. K3: woorden met oe, ui en eu. Vóór de n hoor ik een korte. Hoe verdeel je de woorden met korte klinkers?


OE – EU – UU – NeAndertaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts