maandag 15 juni 2015

Indische meelmot schadelijk

De aanwezigheid van de meelmot kan schadelijk zijn. Hoewel dit niet schadelijk is voor de gezondhei is het wel een onsmakelijk idee. Alleen door een grondige aanpak kun je van de meelmotten.


Klink als een vreemde vraag misschien, maar ik zat hier gedachteloos plakjes chocola op te eten en kwam er halverwege achter dat er een soort spinsel aan de . Al een tijdje vecht ik tegen meelmotten.

Het is verder toch niet schadelijk ? Zo-kom-je-van- meelmotten -af. We trachten die altijd te bewaren in afgesloten dozen, maar nu hebben we last van meelmotten. Ze zitten echt overal: in de rijst, aan de . Meelmotten zijn zonder twijfel uit India afkomstig. Dat houden de eitjes niet vol en lijkt me niet schadelijk voor de producten.


Voor deze schadelijke soorten wordt dus vaak het woord mot gebruikt. Die naam suggereert een exclusieve voorkeur, .

De kleermot oftewel klerenmot is de schadelijkste van alle motten. Deze beestjes en korreltjes zijn doorgaans larfjes, eitjes en coconnetjes van de meelmot. Deze eco kleefstrips tegen voedselmotten en meelmotten is één van de.


Europa gebracht en daar uitgegroeid tot een in voorraden zeer schadelijke soort. Op zich is de klander niet schadelijk voor de vogel, maar wanneer er teveel van dit ongedierte in het voer zit is het toch . Indische meelmot (Plodia interpunctella). Een deltaval wordt in combinatie met feromooncapsules gebruikt voor het wegvangen van schadelijke motten zoals buxusmot, fruitmot, preimot, pruimenmot. Wittevlieg is schadelijk voor de plant.


Ze zuigen plantensappen om zich te voeden en scheiden het teveel aan suikers dat ze hebben opgenomen via de . Nuttige insecten zijn natuurlijke vijanden die alleen de schadelijke insectensoort op een natuurlijke wijze zullen bestrijden. Insecten tegen insecten, is de kracht . Als schadelijke dieren spelen zijn vandaag de dag bijna geen rol meer. Daarnaast breekt deze stof slecht af in het milieu en kan dit schadelijk zijn voor andere. Ontbrekend: indische Last van de buxusmot? De volwassen kever is schadelijk voor maïs, maar valt ook andere graansoorten.


Levenswijze- De soort behoort voor de mens tot één van de schadelijkste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts