vrijdag 10 april 2015

Marokkaanse kip met abrikozen

Verwarm de oven voor op 2°C. Bestrooi de kip met vierseizoenenpeper en zout. Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.


Meng alle specerijen met peper en zout naar smaak door elkaar en wrijf de kipfilets in met dit . Kip zoals je deze nooit eerder at.

Dit recept ooit eens geprobeerd en nooit meer los gelaten. Dit stoofpotje doet het erg goed in de koudere . Het moet iets met kip zijn en nu ben ik toch stiekem voor een zoete versie gegaan. Super gezond met Lassie Zilvervliesrijst en snel klaar. De combinatie van kip en abrikozen zorgt voor een heel zachte smaak en ik geloof.


Met specerijen als gember, kurkuma en koriander. Haar absolute favoriet is tajine met kip , abrikoos en nootjes.

Marokkaanse kip met kikkerwten en abrikozen (pers.):. Voeg bij de kip samen met de gember, abrikozen , amandelen, rozijnen en citroenzestes. Voeg de abrikozen en pruimen toe en stoof nog 7-minuten. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip 6-minuten.


De Midden-Oosterse keuken is één van de meeste veelzijdige keukens. De prikkelende ingredienten zorgen voor rijke en kruidige gerechten, zoals deze . De kip wordt gestoofd en geserveerd met . Zet een tajine op het vuur met een beetje boter en olijfolie en bak er de kippenbouten in minuten rondom goudbruin in. Als je een tajine hebt dan moet je dit gerecht absoluut daarin klaarmaken.


Deze kip tajine met abrikozen , pruimen, paprika en ui is. Braad de kipfilet in de olijfolie, voeg de. Tajine met kip en abrikozen is haar favoriet. Specerijen en zoete ingrediënten heerlijk samen laten pruttelen. Dit is een erg lekker gerecht.


Zoet van de abrikozen en uien. Kip Marokaans gekruid ,met pruimen geschaafde amandelen en ook nog een abrikozen saus.

Op zoek naar het lekkerste marokkaanse stoofpot recept? Snij de paprika, de wortel, de courgette in stukken en voeg deze bij de kip. Halveer de abrikozen en voeg deze bij de stoofpot. Schep de groenten, de aardappelen, de abrikozen en de kip door de kruidenpasta. Schenk de bouillon erbij en breng aan.


Mooi voorbeeld daarvan is deze couscous met kip en abrikozen. Voeg dit mengsel samen met de tomaten, abrikozen en kikkererwten toe aan de kip. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet. Maal in een (Moulinex) hakmolen de knoflook en koriander fijn en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts