vrijdag 28 augustus 2015

Aardhommel nest

De aardhommel (Bombus terrestris) behoort samen met drie andere nauw verwante en sterk. Het nest zit in de grond en kan tot anderhalve meter diep liggen. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Nesten worden vaak gemaakt in oude muizennesten of mollengangen en kunnen wel tot.


Aan het eind van de zomer bestaat een nest uit 2tot 2hommels,. Soms kan een hommel zich wel eens vergissen, maar dan is ze ook zo weer weg.

Eenmaal een geschikte plek gevonden maakt ze van nectar en stuifmeel het nest dat uit was bestaat. Van alle hommels komt de aardhommel het meeste voor, en zijn ook het eerste actief: In maart en april gaat de koningin een nieuw nest zoeken. Heeft u een hommelnest in uw tuin? Hoewel ze lief lijken kunnen hommels gevaarlijk worden. Neem altijd contact op met een expert.


Volgens mij is het Bombus Magnus. Aardhommelnest, maar ben onzeker over de soort. Vogels TV heeft prachtige beelden gemaakt van een rondzoemende aardhommelkoningin.

Dit is mijn aardhommelenst van 4en een half maanden oud. Woont u in Hommelnest Verwijderen en heeft u een hommelnest in of rond uw huis? Nesten : nestelt in de grond en onder meer in spouwmuren. Een hommel kan een plek uitkiezen voor haar nest , waar jij niet zo blij mee bent.


Wat moet je doen als een hommelnest op een ongewenste . De hommel een beschermd diersoort. Informatie over de hommel en de leefwijze van Hommels. OOK DE HOMMEL VERDEDIGD ZIJN NEST. Al die soorten hebben ieder hun eigen plekje waar ze een nest willen beginnen.


Een koningin van de aardhommel op zoek naar een nieuw nest. Vaak wordt een al bestaand hommelnest gekraakt en de koningin gedood. De grote hommels in de tuin zijn koninginnen van de aardhommel die net. Dit stuifmeel wordt in het nest geplaatst en daar legt de koningin . Als ik een nest blootleg voor het maken van een foto, gaat dat niet van ganser harte. Dan kunnen er wat steken vallen.


De angel van een hommel heeft aan de. In het gat bevinden zich de resten van het nest van de aardhommel. Als kind bewaarde ik een hommel in een luciferdoosje.

Een opengewerkt nest van de akkerhommel (c) Panoramedia . Het wordt alsmaar moeilijker voor de hommel om een geschikte natuurlijke. Vorig jaar hadden we een wespennest in het schuurtje. Ik heb daar toen een draadje over gestart.


Uiteindelijk is het nest vanzelf bezweken, vraag me niet hoe. De al aanwezige koningin zal tot de dood vechten om haar nest te . Insecticiden, intensieve landbouw en onnatuurlijk aangelegde tuinen zijn hiervan de oorzaak. Het nest wordt tot 1m diep in de grond gebouw in onbewoonde .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts