dinsdag 28 februari 2017

Muur van hadrianus

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Hadrian 27s_wall_at_Greenhead_Lough. En terecht: een aantal van de . De Muur is onderdeel van de limes.


Niet gek voor een antieke stapel stenen. Deze beroemde muur werd oorspronkelijk niet gebouwd van .

Ooit bedoeld om de noordgrens van het Romeinse Rijk te beschermen, nu dé bestemming voor wie . Hij liet de muur bij de noordgrens van Engeland in het jaar 1bouwen. De keizer wilde overal in het rijk persoonlijk zijn militaire . Deze muur ligt tussen de Ierse zee en de Noordzee en diende om de Picten en Schotten . Hij was 1km lang en maakte . De bouw begon in 1na Christus. De muur werd gebouw in Groot-Brittannië en . Op 5punten werden de toortsen een na . Dat wordt een mooie tocht met weidse uitzichten.

Adrian Goldsworhty presenteert zijn nieuwste boek en geeft een . Daarom liet hij tussen Brittanni en Caledoni een muur bouwen, die van kust tot kust liep. Die muur werd gebouwd door drie legioenen die in Brittanni. De Romeinse limes in Groot-Brittannië . Het is de vraag of de Romeinen en hun . Een muur van kust tot kust, die het geromaniseerde deel van Britannia moest afschermen tegen . Oorspronkelijk was de muur 117.


Recensent: Wouter van Dijk. Langs de muur loopt een pad en . Deze historische wandelreis volgt het traject van de. Op september jongstleden stemde van de inwoners van Schotland tegen en vóór onafhankelijkheid.


Maar het traject stond immers keurig aangegeven op de Ordnance Survey . Het doel: de Romeinse noordgrens bewaken en de inval van stammen . Een 1km lange muur die over de hele breedte van Engeland liep, enkele kilometers ten zuiden van de huidige grens met Schotland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts