donderdag 24 oktober 2019

Platvol gladde voeg

Als u graag een vlak gevelbeeld wilt creëren, dan is de platvol gladde voeg een goede keuze. De metselaar laat bij dit voegtype de voegen als het ware opgaan. Bij de platvol gladde voeg (doorgestreken voegwerk) wordt de voegspecie na het inzetten nog een keer extra aangedrukt in de voeg waardoor er een gladde . Gladde , geborstelde of terugliggende platvolle voegen , we helpen u . Deze ook vaak voorkomende voegvorm creëert een vlak gevelbeeld en laat de voeg als het ware opgaan in de gevelsteen.


Platvol geborstelde of gekamde voegen hebben een ruwe afwerking.

Lees over de verschillende voegen en lees hoe het te repareren is. Dit is een veel voorkomende voegvorm. Deze vorm creëert een vlak gevelbeeld en laat de voeg als het ware opgaan in de gevelsteen. Kies dan voor een platvol gladde voeg , deze is helemaal strak afgewerkt op dezelfde dikte als de steen.


Voor een iets speelser effect kun je gaan voor een holle . Pas op: Bij gladde voegen in de door-. De afwerking kan op vele manieren gebeuren, zoals door het platvol. Vaak toegepast wanneer de voegen . Gladde platvolle voegen worden in lijn met de stenen gladgestreken.

De voeger drukt de specie hard aan waardoor een hoge verdichting . Ik las (zie link van site waarop ik dit las hieronder) dat je bijvoorbeeld kan kiezen tussen: - platvol gladde voeg -holle voeg -iets teruggehouden . Coenen BV herstelt en renoveert voegwerk vakkundig wanneer dat afbrokkelt. Wij informeren je niet enkel over de verschillende soorten voegen en voegwerken, maar brengen je. De meest gekozen voegsoort is de platvol gladde voeg.


Ongeveer van elk gemetseld geveloppervlak bestaat uit voegwerk. Er bestaan verschillende uitvoeringsvormen van voegen in metselwerk, bijvoorbeeld geborstel platvol , verdiept, schaduwvoegen of knipwerk. BORSTELVOEG (ook wel “kamwerk” of “ platvol ” genoemd):.


Er zijn veel verschillende voegsoorten. De gladde licht verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de doorgestreken voeg (zie boven) . Het type voeg wordt vaak wel eerder vastgelegd. De geknipte voeg is te zien als een gesneden voeg die buiten het metselwerk steekt.


Zo is er een geknipte voeg, platvol geborstelde voeg, platvol gladde voeg of een verdiepte . Na het metselen komt het voegen. Hierbij kan, door gebruik te maken van verschillende voegtechnieken, het eindresultaat nog. Hieronder de meest gangbare soorten voegwerk waar u uit kunt kiezen:.


Bij deze vaak voorkomende voegvorm strookt het zichtvlak en de voeg met het zichtvlak van het metselwerk. Hierdoor ontstaat een vlak gevelbeeld waarbij de . Baksteen is thuis in alle soorten voegwerk, van knipvoeg en snijvoeg tot platvol gladde voeg.

De eerste stap in het voeg proces is het verwijderen van het . De kosten voor voegwerk starten vanaf € per men kan oplopen tot € 85.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts